RE-flower 14 (… sorry)

Jeg bor i det, man vil kalde ”landlige omgivelser”. Det betyder plads og udsyn til åbne marker, det betyder, at her er der (dejligt) stille.
Men det betyder også, at det fra tid til anden lugter. Landbruget kører husdyrgødning ud, og der er landbrug, der opererer med åbne staldsystemer.
På min vej til byen passerer jeg en sådan, en åben gård, og alt efter vindretning gælder det om at få lukket af for lufttilførslen, hvis man vil undgå at slæbe meget ildelugtende luft med sig på den videre færd.
Det ved alle andre også, alle andre bilister, men også landmanden selv. Og selvom man roligt kan sige, at landbruget var her først, er der alligevel landmænd, der tænker i imagepleje.
Derfor er der de seneste år opstået små jordlodder langs landevejen, hvor landmanden har sået en frøblanding med forskellige sommerblomster og opsat et skilt med en invitation til gratis selvpluk.
Et arrangement, der udtrykker en kommunikation, hvor landmanden kommer sine omgivelser i møde: ”Jeg ved det godt … landbrug lugter. Undskyld!”.
Men er det nu også en undskyldning? På skiltet ved jordstykket med blomster står der: ”Pluk en blomst – og tænk på din landmand”.
… Jeg tolker det som en undskyldning, men erkender, at vi, der er vokset op og bor, hvor reformationen fik fat, generelt har svært ved at sige undskyld. Et handicap, ikke mindst for os selv, – for at sige undskyld sætter krop og sind i en tilstand, der gør godt.

RE-flower 14 (no. 1), 2020 Print på dibond alu-plade, 120×120 cm
RE-flower 14 (no. 1), detalje
RE-flower 14 (no. 1), detalje

Link til billeder fra serien RE-flower 14: https://www.janskovgard.dk/wordpress/?cat=61
Link to this text in English:

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s